95 procent av coronaviruset är oskadliggjort efter 15 minuter. Efter en timme är 99,87 procent borta. Dessa sensationella resultat säger sig Hexis ha fått i en testrapport för den antibakteriella Purezone filmen.

När vi i förra trycka Sign&Print skrev om Hexis skyddsfilm Purezone var vi noga med att påpeka att den är antibakteriell men inte har något dokumenterat skydd mot corona. Det är detta dokumenterade skydd som nu finns, enligt ett dokument från ett tredjepartslaboratorium.

– Purezone är en produkt som vi sålt sedan 2013, berättar Nordenchef Patrik Martinsson. Det nya är att produkten testats så att den dokumenterat har så här kraftig effekt mot coronaviruset. Det är reaktiva silverjoner, som finns i Purezone filmer, som snabbt hämmar bakterier och coronavirus.

Hexis är ett familjeägt franskt företag och samtidigt med nyheten slår de fast att det inte blir några prishöjningar på folien. Det viktiga nu är att få ut den och att den appliceras på bland annat dörrhandtag, spolknappar, receptionsdiskar, touchskärmar och bussarnas stolpar.

– Purezone finns i matt och blank folie, samt i en som är strukturerad som läder eller trästruktur. Vi har matt och blank Purezone på våra lager här i Norden, men kommer nu också att beställa mer från vårt centrallager i Frankrike, säger Patrik Martinsson.