Praktisk information

Nedan finner du som utställare all praktisk information inför ditt mässdeltagande. Hittar du inte vad du söker, tveka inte att kontakta oss. Kontaktuppgifter finner du under Kontakt.

Kistamässan
Arne Beurlings Torg 5
164 40 Kista
08-506 650 00
www.kistamassan.se

GPS:
Lat: N 59º 24´ 21.26″
Long: E 17º 57´ 24.42″

Vill du bo nära Kistamässan?

Scandic Victoria Tower ligger vägg i vägg med Kistamässan. Läs mer på Scandic Victoria Towers . Om du uppger koden D000037704 får du 10% rabatt.

Bara en kort promenad från mässan hittar du även Connect Hotel Kista, uppge koden ”Kistamässan” vid bokning så får du 15 % rabatt.

Se Kistamässans brandföreskrifter på:
KM brandforeskrifter

I samarbete med If Skadeförsäkringar har Kistamässan tagit fram marknadens förmånligaste och enklaste försäkring för våra utställare. Ansvarsförsäkringen omfattar skadeståndskrav som framställs mot Kistamässans utställare i samband med mässor i Kistamässans lokaler till följd av person- eller sakskada samt förmögenhetsskada som är en följd av enligt villkoren ersättningsbar- person- eller sakskada.

Denna utställningsförsäkring omfattar följande

  • Ditt gods är helförsäkrat under transport till och från mässan inkl. lastning och lossning
  • Ditt gods är helförsäkrat på mässan inkl upp- och nedpackning
  • All transport till och från mässan inom EU/EFTA
  • För de flesta skadehändelser, självrisk 1 000 kr. I övrigt, se villkoren (ex gällande inbrott i bil)
  • Gäller för brand, vatten och inbrott

Ta del av mer information och villkor här: Utställarförsäkring

Då Kistamässan ej har möjlighet att ta emot gods i förtid erbjuds utställare att sända sitt gods till MTAB transithall under perioden 31/1-1/2. MTAB kommer att hantera att godset levereras ut till Kistamässan för inlastning till monter på plats den 2 februari kl 07:00 eller kl 12:00. Boka genom att kontakta MTAB på Robin Adelstrand, +46 76 209 34 37, robin@mtablive.se

Läs mer i PDF.

 

Godmottagningen på Kistamässan är öppen under byggdagarna (lör, sön, mån) men vi vill göra er uppmärksamma på att eventuella väntetider kan uppstå vid godsmottagningen under dessa dagar. Informera gärna era transporter.

Var vänlig märk godset noggrant med följande: Sign & Print/ Företag/ Monternummer
Kistamässan Vågögatan 3, 164 40 KISTA

Utställare med fristående montrar (Ö-monter med minst tre fria sidor) är skyldiga att skicka in ritning på eventuell vägguppbyggnad för godkännande av Workman Event.

Vid väggbyggnationer längre än 4 meter monterar Kistamässan stöd i form av stödbyglar, extra väggmoduler och liknande. På utställarens bekostnad kan dessa stöd i vissa fall ersättas med t.ex. säkerhetsvajrar från tak, om utställaren så önskar. Konstruktioner högre än 2,5 meter kräver förankring mot tak med säkerhetsvajer.

För byggnation och reklambudskap etc. som överstiger 2,5 meter tillkommer en höjdexponeringsavgift på 4950 kr. Detta gäller ej monterbelysning. Konstruktioner högre än 2,5 meter kräver förankring mot tak med säkerhetsvajer.

Ritningar på höjdbyggnationer måste alltid sändas in till: monterservice@workman.se minst 30 dagar innan mässan för godkännande.

Inflytt sker via Port 2A, Vågögatan 3.

Lördag  2/2 kl. 07.00 – 22.00

Söndag  3/2 kl. 07.00 – 22.00

Måndag 4/2 kl. 07.00-22.00

För maskiner eller material överstigande 1 ton, måste truckhjälp beställas minst 1 vecka i förväg.

Under sista inflyttningsdagen påbörjas läggning av gångmattor/målning av gångar. Efter kl 17.00 denna dag ska gångarna hållas rena från gods, sopor och emballage för att underlätta slutförandet av detta. Extra inflyttningstid offereras.

Vänligen kontakta: Jannica Bergman, +46 (0)766 33 17 63, jannica.bergman@workman.se

Observera att arbetsström gäller endast tidigare inflytt! 10A/230, beställs separat till extra kostnad.

 

Godmottagningen på Kistamässan är öppen under byggdagarna (lör, sön, mån) men vi vill göra er uppmärksamma på att eventuella väntetider kan uppstå vid godsmottagningen under dessa dagar. Informera gärna era transporter.

Kistamässan erbjuder trådbunden (LAN) och trådlös (WIFI) anslutning till Internet. Vid behov av stabil och tillförlitlig uppkoppling rekommenderas alltid trådbunden anslutning. Kistamässan ansvarar inte för kunders och utställares egna datorer och/eller applikationer.

Beställning av trådbunden anslutning: jannica.bergman@workman.se

Endast nätverksutrustning som tillhandahålls av Kistamässan är tillåten att använda. Egna trådlösa routrar och nätverk samt annan sändande radioutrustning är alltså ej tillåten då dessa kan störa Kistamässans nätverk.

Kistamässan förbehåller sig rätten att stänga av kunds utrustning om den på något vis stör Kistamässans nätverk. Kistamässan kan komma att genomföra scanningar av nätverket för att detektera otillåten utrustning. Den trådbundna anslutningen beställs i förväg och ger hög kapacitet och tillförlitlighet. Trådlöst nätverk har stöd för 802.11b/g/n. Tänk på att vid många samtidiga anslutningar/användare påverkas hastigheten. Adresstilldelning sker via DHCP. Vid speciella behov av eget trådlöst nätverk kan Kistamässan skräddarsy sådana enligt separat beställning i förväg. Vid övriga speciella behov, kontrollera alltid med ansvarig projektledare på Kistamässan.

www.sl.se

Tunnelbana (Akalla – Kungsträdgården)

Avstigning vid station Kista, ca 10 min promenad till Kistamässan.

Pendeltåg (Märsta/Upplands Väsby – Södertälje)

Avstigning vid Helenelunds station, ca 5 min promenad till Kistamässan.

 

SL Lokalbuss (Trafikeras av linjerna: 603, 627, 155, 514, 518)

Hållplats: Viderögatan, på Torshamnsgatan

Maria Wiig , Projektledare Easyfairs

+46 (0)8-506 650 42, maria.wiig@easyfairs.com

 

Peter Ollén, Säljansvarig AGI

+46 (0)730 29 87 33, peter.ollen@agi.se

 

Daniel Wahlgren, Försäljning AGI

+46 76 317 80 91, daniel.wahlgren@agi.se

 

Lina Cristianson, Projektledare AGI

+46 (0)733 526573, lina.cristianson@agi.se

 

Jannica Bergman, Projektledare Workman Event:

+46 (0)766 33 17 63, jannica.bergman@workman.se

Expo Xtra.

Vi har tagit fram en serie tjänster som förstärker ditt mässdeltagande på plats och som underlättar för besökaren att komma ihåg din monter, ditt företag och dina erbjudanden. Oavsett produkt, tjänst eller idé. Vi kallar det Expo Xtra.
Klicka här och läs mer i pdf.

Vill du beställa catering till montern eller lunchkuponger till din monterpersonal kontakta KM Restauranger, konferens@kmgroup.se alt. 08 410 608 20.

Har du beställt teknik och inredning till er monter?

Vi samarbetar med Workman Event som är ett företag som sedan 1998 bedrivit verksamhet inom utställning och evenemang. Workman Event driver Kistamässans tekniska avdelning och tillhandahåller monterservice.

Ladda ner dokumentet med samlad utställarinformationen på svenska eller engelska
I detta dokument finns all teknisk information som rör er monter och ert deltagande. Tänk på att vidarebefordra denna information till dem som ansvarar för planering och byggnation av er monter.

Projektledare:
Jannica Bergman, Projektledare Workman Event:

+46 (0)8 410 356 89, jannica.bergman@workman.se

www.workman.se

In English:
www.workman.se/en/

Beställ i tid, senast 4 januari
Observera att Workman debiterar 30 % extra för artiklar och tjänster om du beställer dem senare än 4 januari.

I direkt anslutning till Kistamässan finns det gott om parkeringsplatser att tillgå samt ytterligare platser i närområdet. Ni har möjlighet att köpa P-biljett för en eller flera dagar vid ett och samma tillfälle vid kortautomaterna. Parkeringsautomaterna accepterar både betalkort och kontanter.

Avgift alla dagar 00-24

Period 1 – 4 tim 35 kr/tim

Period 4 – 6 tim 125 kr

Ett dygn 150 kr

Kontrollera på ritningen om din monter innehåller pelare.

De är markerade som röda prickar på ritningar. Mått: 50×50 cm i Hall 1 och 30×30 cm i Hall 2.

Om så är fallet vill vi göra er uppmärksamma på att pelare eventuellt kan vara utrustad med brandsläckare och/eller vattenrör. Vänligen kontakta workman för att titta på lösningar hur du kan nyttja eller gömma dessa.

Jannica Bergman, Projektledare Workman Event:

+46 (0)766 33 17 63, jannica.bergman@workman.se

www.workman.se

Mässan svarar för den allmänna städningen.

Mässan bjuder på städning för alla utställare efter sista byggdagen, så alla montrar blir dammsugna.

Önskas övrig monterstädning beställs detta via monterservice i ServiceCenter vilket är förenat med en kostnad.

Vi vill att alla montrar ska vara städade i god tid före mässans öppnande, dock senast kl. 20.00 kvällen innan mässan öppnar. I dåligt städade montrar kan Kistamässan besluta om städning – och det sker alltid på utställarens bekostnad.

Transfer Taxi (fasta priser) tel: 020-35 00 00

Taxi Stockholm tel: 08-15 00 00

Taxi 020 tel: 020-20 20 20

Taxi Kurir tel: 08-30 00 00

För att underlätta för dig som utställare på Kistamässan har vi samlat all information och bestämmelser på ett och samma ställe:

Läs mer här

Utflytt

Torsdag 7/2 kl. 17.30 – 24.00

Fredag  8/2 kl. 07.00 – 15.00

OBS! Det är inte tillåtet att riva montrar före klockan 17:00 sista mässdagen.

Montern måste vara bemannad fram till denna tidpunkt. Om inte detta efterföljs kommer ett vitesbelopp på 10 000 kr att debiteras utställaren. Under de första 15-30 minuterna efter mässans stängning töms lokalerna på besökare – under den tiden är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att köra in tomgods i mässhallarna. Av säkerhetsskäl öppnas inte heller varuportarna under denna tid. Mässgångarna måste hållas fria så att godshanteringen kan komma igång så snabbt som möjligt när alla besökare lämnat hallarna.

Hämta ut ditt och dina kollegors utställarkort genom att registrera dig HÄR

Korten ska bäras under hela mässan samt vid in-och utflytt.

Har ni kollegor eller kunder som besöker mässan men som inte jobbar i montern ska de registrera sig som besökare, de kan registrera sig för en fribiljett HÄR:

Utställare med fristående montrar (Ö-monter med minst tre fria sidor) är skyldiga att skicka in ritning på eventuell vägguppbyggnad för godkännande av Workman Event.

Vid väggbyggnationer längre än 4 meter monterar Kistamässan stöd i form av stödbyglar, extra väggmoduler och liknande. På utställarens bekostnad kan dessa stöd i vissa fall ersättas med t.ex. säkerhetsvajrar från tak, om utställaren så önskar.

Konstruktioner högre än 2,50 meter kräver förankring mot tak med säkerhetsvajer. För byggnation och reklambudskap etc. som överstiger 2,50 meter tillkommer en avgift på 4950 SEK. Se avsnitt Höjdbyggnation.

Ritningar på väggbyggnationer måste alltid sändas in till:

monterservice@workman.se för godkännande.

Växter finns att hyra och köpa.

Vid speciella önskemål vänligen kontakta: Södertörns Växtinredning AB på tel. 08-500 266 80.

Öppettider för besökare är i år alla dagar kl 9.00-17.00.

Öppettider för utställare:

Februari 2: 07.00-22.00 (Inflytt)
Februari 3: 07.00-22.00 (Inflytt)
Februari 4: 07.00-22.00 (Inflytt)
Februari 5: 07.00-18.00
Februari 6: 07.00-18.00
Februari 7: 07.00- 17.00 (17.30-24.00 Utflytt)
Februari 8: 07.00-15.00 (Utflytt)

Marknadsför ert deltagande på mässan

Här hittar ni banners för mässan som ni kan ladda ner och använda i er marknadsföring. Dela gärna ert deltagande i sociala medier eller varför inte genom er mailsignatur!

Sign & Print Marknadsmaterial

Uppdatera din utställarsida

Alla utställare finns med på denna sida -> signochprint.se/utstallare/. Redigera er utställarprofil med logo, bilder och information om vad ni visar på mässan
https://signochprint.se/min-sida/

Utställarkort

Jobbar du i montern ska du skriva ut ditt utställarkort. Korten ska bäras under hela mässan samt vid in-/ och utflyttning. Länk till registrering för utställare:
www.trippus.net/signprint2019/utstallare