Kom på vernissage av PrintPower Award 2023

Finalisterna i årets PrintPower Award.

Välkommen till vernissage av de ca 170 tävlingsbidrag som tävlade i årets omgång av Grafiska Företagens affischtävling PrintPower Award med tema energi.

Den årliga affischtävlingen bjuder in studenter, på Sveriges ledande design- och konsthögskolor, till att skapa den bästa affischen utifrån ett valt tema. Totalt väljs tio finalister och slutligen en vinnare ut av en professionell branschjury. Syftet med tävlingen är att ge studenter en ökad insikt och kunskap om affischens snabba tilltal, starka uttryck och stora genomslagskraft. Men även de många fördelarna med tryck – både som konst och som kommunikationsmedel.

PrintPower Award är en del av kampanjen Printpower på Instagram, @printpowersweden med knappt 4000 följare; allt från kreatörer, art directors och grafiska formgivare till creative directors, strateger, planners och kommunikatörer. Genom att tävla med sin affisch tar studenterna chansen att visa upp sitt arbete för branschen.

Årets jury:
• Carl-Johan De Geer, Konstnär och författare
• Lars Liljendahl, Art Director
• Peter Herrmann, Design Director, Open Studio
• Teknisk expert: Jenny Moberg, vd All in Screen

Medverkande skolor
Beckmans Designhögskola, Berghs School of Communication, Broby Grafiska, Forsbergs Skola, HDK Göteborg, Högskolan Dalarna Grafisk Design, Konstfack, Medieinstitutet, Mittuniversitetet, Nyckelviksskolan, Yrgo – Göteborg.